14 March 2012

Self rewarding

WARNING: Not allowed for children under 18 whom we're desperately trying to raise in non-consumeristic way! ;)

I don't know how about you, but I certainly think that a little self rewarding is healthy and necessary.  We need a reward after a job well done, to show that we are and must be first on our priority list. If we treat ourselves with respect and love we will get the same in return.

It's just, I can get a little carried away with this self-treats :) I'm not sure if it's a sign of great love I feel for myself or indicator of excessive spending...;)

So, after my girls won first prizes on regional flute competition (I wrote about it here), I felt I deserved a little treat. I started quite humbly. With a monthly magazine I regularly read:


After that, I thought, well it's not enough, great job is behind me, I deserve a little more than just a magazine. So after that came lipstic. Gorgeous, red lipstic every decent girl needs to have in her bag.
Oh yes, I definitely, desperately NEEDED a new pen for my new illustrations, so I bought it:


Did I stop there? Of course not. After that came softbox (light difuser you put on a camera flash)...


...beads for the jewllery project I'm working on...


...and then came icing on the cake: gorgeous italian lether shoes I couldn't resist...OK, I'm a consumeristic maniac. The rest of the month I will be on bread and water, but what should I do? :))
How about you? Do you award yourself sometimes and which is your favourite self-treat?;)

19 comments:

 1. oh, man! cipele su savršene!
  i ja se volim nagrađivati. redovito su to neke sitnice, kojih kupim milijun, pa na kraju ispadne da sam mogla kupiti auto. ma dobro, ne baš auto, ali nisam ni daleko. nemam mjere u ničemu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Drago mi je da ima još neumjerenih, bilo bi dosadno bez njih ;)

   Delete
 2. Cestitke!! Ne znam kako mi je to promaklo :)
  Bas si se lepo nagradila :))

  ReplyDelete
 3. Sigurna sam da je nagrada zaslužena.Cipele su krasne, krasne, a Deborah ruževi su mi baš lijepi, nedavno sam ih otkrila.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam jako zadovoljna s ovim, lijepa je tekstura, dugo drži, a i cijena je ugodna ;)

   Delete
 4. Cipelice su krasne al mene tu najvise mame nove perlice ♥_♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joj, te perlice su me došle cijelo bogatstvo! Kako Cynical kaže, mogla sam kupit auto kad se sve zbroji :))

   Delete
 5. Baš danas idem u shopping za cipele i nadam se naći ovakve ljepotice :)
  I potpuno se slažem, moramo se tu i tamo nagraditi za dobar rad ;-))

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Absolutely! Puno sreće u lovu na nove cipele! ;)

   Delete
 6. Gdje si kupila ove cipelice? Prekrasne su!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala! Na Trešnjevci, dućan se zove Rossi, imali su sniženje jer se zatvara!

   Delete
 7. Rossi se zatvara? Divne su cipele i ruž! kako sam predvidljiva ;)

  ReplyDelete
 8. Slažem se, svatko se zaslužuje nagraditi za dobro obavljen posao! Sve mi se sviđa, cipele najviše, a onda softbox. Baš sam razmišljala da bih trebala početi ulagati u foto rasvjetu i ine dodatke jer ovisim o prirodnom svjetlu kad fotkam, ali ne znam od kud početi. dragi me nagovara da odemo na foto sajam koji je ovu subotu u zagrebu i pogledamo ponudu, ali ja mislim da će mi se samo zavrtjeti u glavi od sve te silne opreme hehe.

  ReplyDelete
 9. Ovaj softbox je došao 110kn, međutim, koliko para-toliko muzike, ali poslužit će ...Ali da ti pravo kažem, uvijek se vratim na prirodno svjetlo, slike mi tada imaju najbolju atmosferu... Znam za foto-sajam, razmišljam da dodjem na radionicu Mare Milin, makar ne vjerujem..

  Što se rasvjete tiče, znam kako ti je, ja sam isto bila obezglavljena na početku (i još uvijek sam :) Nekako, umjetna rasvjeta nije moje izražajno sredstvo..;)

  ReplyDelete
 10. Eto ga kad ne pratim najave događanja - hvala dotičnoj za info za foto sajam :)
  Volim se nagraditi nečim samo za sebe nakon što dođe neki honorar, prođe neki rok ili osvane pozitivan ishod... Neka stvarčica više u dm-u, nekad koji komad pribora za kreativno stvaranje, a par puta godišnje si kupim na kiosku primjerak časopisa koji rijetko kupujem... Zapravo, mislim da se sve slično počastimo i da bi se hrpa scrapbooka s fotkicama na varijaciju tvojih dalo složiti ;)
  Evo, već par dana na putu za posao vrebam kožne cipelice u jednom usputnom dućanu, sutra bi se mogla nježno prisiliti i na isprobavanje kojeg para...

  Inače me tvoj post podsjetio kako sam tijekom studija redovito nakon svakog prolaska ispitnih tjedana jedva čekala poharati neku knjižaru (ili drugo željno iščekivano prodajno mjesto) onako za svoj gušt...

  Osim što čekam pogodne vremenske i prostorne trenutke za kreativne zaostatke, vrebam par kreativaca kojima ću kad-tad odaslati svoje narudžbe :)
  Što se tiče konzumerizma, bitno je kupovati s dobrim osjećajem, a ne kupovati dobar osjećaj (jer to ionako nije na prodaju, tj. može skupo koštati) ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dobro si to rekla, potpuno se slažem! Imaš moju punu podršku za isprobavanje (i možebitnu kupnju) novih cipelica, ako ne ide nježno, svakako upotrijebi silu! ;)

   A što se tiče knjiga i knjižara, ne spominji, knjige su mi, kao i cipele, na razini fetiša! :)

   Delete